Je hebt geen flash geïnstalleerd
 
 
           
           
Nieuwe Revu 31 januari 2006
 

Door Antoinnette Scheulderman

Over twee maanden moet 'ie dan eindelijk uitkomen: het boek Herinnert u zich deze nog? waarin journalist en radiomaker Arjan Snijders een ongecensureerd inkijkje geeft in 30 jaar Veronica. Ofwel: sex, drugs, rock 'n roll en kwakkelende bedrijfsvoering van een voormalig zeezender.

Al voordat Snijders een uitgever vond, haalde hij de publiciteit: ex-omroepster Caroline Tensen was ter ore gekomen dat het boek zou verhalen hoe zij via de lakens carrière maakte en dreigde met een rechtszaak. Niet nodig volgens Snijders, die alleen Adam Curry aan het woord laat over zijn wilde tijd met La Tensen.

Overigens was al deze voor de geschiedschrijving onmisbare informatie ons volgens Snijders bijna onthouden door de hoofdredacteur (Peter Contant) en eigenaren (De Telegraaf en SBS) van Veronica Magazine. Contant was namelijk niet content met de uitgebreide passages over de staking van Veronica Magazine-personeel in 2003 dat de omroep bijna aan een faillissement hielp en weigerde vorig jaar om het boek op eigen persen te drukken. Aldus Snijders. 'Aperte onzin', volgens Contant: "Ik heb het boek nooit gelezen." Wij denken: who cares?

Veel interessanter zijn de sappige anekdotes die dankzij Uitgeverij Aspekt binnenkort alsnog verschijnen. Zoals die over de orgies in de directiekamer van Rob Out, de 'afkoopsom top-10' met ex-directeur Jan Bruins als de grootste graaier van het stel, secretaresses die via het zwakke vlees van bestuurders een eigen programma weten te regelen en de onthulling dat Giel Beelen helemaal niet zo origneel was toen hij zich in AVRO-zendtijd oraal liet bevredigen: Jeroen van Inkel deed zulks al ruim tien jaar eerder. Maar dan met de microfoon dícht.Terug naar overzicht publicaties 'Herinnert u zich deze nog?'


 
 
(C)Arjan Snijders 2006-2007 | Design by Yellow Lemon Tree